•Uitbating cafetaria sportcentrum ‘De Dreef’ en polyvalente zaal •Fakkeltocht steunt ‘t Kiertje•Nacht van het Kempens Erfgoed•Griezelwandelingen in onze gemeente•Vacatures Gemeente•Leven in een krabbenmand

Uitbating cafetaria sportcentrum ‘De Dreef’ en polyvalente zaal
De gemeente ontving bericht van de concessionaris Corsendonk nv dat zij zowel voor de uitbating van de cafetaria van sportcentrum ‘De Dreef’ als voor de nieuwe polyvalente zaal een geschikte uitbater aangesteld hebben.
 
Als alles volgens plan verloopt, heropent de cafetaria van sportcentrum ‘De Dreef’ volgende week donderdag.
 
 
Fakkeltocht steunt ‘t Kiertje
Zaterdag trok een fakkeltocht van 250 mensen door het centrum van Vorselaar. In kader van de Internationale dag van de Armoede wilden ze mensen die in armoede leven, een hart onder de riem steken. Bij de huizen langs het parcours hingen geknoopte lakens en brandden kaarsen voor het raam. Dit creëerde een unieke sfeer.
 
Morgen, op donderdag 20 oktober overhandigen de leerlingen van Windekind de opbrengst van de fakkeltocht aan de leden van Welzijnsschakel ’t Kiertje.
 
> Buurthuis, 14u30
 
 
Nacht van het Kempens Erfgoed
Op 28 oktober 2011 organiseert Erfgoedcel Kempens Karakter voor het eerst de Nacht van het Kempens Erfgoed. Tijdens dit evenement kan u op heel wat plaatsen terecht voor een leuk en afwisselend erfgoedaanbod.
 
Neem deel aan een van de 25 boeiende erfgoedactiviteiten: culinaire tochten, wandelingen, tentoonstellingen, … of zelfs een avond traditioneel brood bakken. Na deze Nacht weet u ongetwijfeld hoe gevarieerd erfgoed kan zijn!
 
In Vorselaar staat een heerlijke Kempense Tapastocht op het programma en kan u in prachtige ontvangstzaal van het klooster de tentoonstelling ‘Armoe Troef’ van de Erfgoeddag bekijken.
 
> Tentoonstelling: Klooster van de zusters van Vorselaar, ingang aan poortje op de hoek Markt/Kerkstraat, 2290 Vorselaar
Doorlopend, 18u-24u
 
> Kempense Tapa’s: Vooraf inschrijven is aanbevolen! Dat kan tot 23 oktober via vorselaarsetapas@telenet.be, 014 71 70 62 - 014 51 59 60. Vertrek tussen 18u en 21u vanuit het Kloosters van de zusters van Vorselaar
 
 
Griezelwandelingen in onze gemeente
Op 29 oktober zijn er twee griezelige wandelingen in onze gemeente, die nog niet vermeld werden in Info Vorselaar. Hiervoor dient u op voorhand in te schrijven.
 
- Pikkedonkerwandeling (€ 5, frikandellen en krieken inbegrepen, inschrijven tot 26 oktober 014 50 12 37), vertrek Buurthuis, vanaf 19u, KVLV
 
- Halloweentocht in de bossen Zegbroek, (info en inschrijven 0498 59 81 60) vertrek kantine VK Zegbroek, vanaf 19u, K.C.O.V.
 
De jeugdigen zijn vanaf 20u welkom op de Halloweenparty van JH ’t Staminee.
 
 
Vacatures Gemeente
Er zijn nieuwe vacatures opengesteld bij het gemeentebestuur. Solliciteer voor 27 november.
 
- Communicatieambtenaar  m/v, sterk in redactie/lay out, 30/38 - niveau B, vervangingscontract: 9 maanden
 
- Administratief assistent(e) grondgebonden zaken m/v, ervaring in Autocad, Arcview of GIS, 38/38 - niveau D, onbepaalde duur
 
- Begeleid(st)er voor Kinderclub De Regenboog m/v, 19/38 - niveau D, onbepaalde duur
 
We zoeken ook jobstudenten voor Kinderclub De Regenboog tijdens de herfstvakantie en andere schoolvakanties
 
Leven in een krabbenmand
Deze zondag kan u gratis een toneelvoorstelling van Marleen Merckx (Simonneke uit Thuis) bekijken in het gemeentehuis. ‘Leven een krabbenmand’ (Paljas producties) is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over armoede.
Er zijn nog enkele gratis plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan tot en met vrijdag 21 oktober, 11u30.
 
Voor- en na kan u de unieke tentoonstelling ‘stilte en sociale strijd’ bezoeken. Deze is gemaakt door de mensen in de opleiding 'Ervaringsdeskundige in de armoede'. Het zijn een 20-tal foto's en teksten rond allerlei vormen van armoede, in de hal van het gemeentehuis.